Om TheoBrands

TheoBrands er Danmarks ældste ølimportør og har siden starten, arbejdet for at udbrede et mere interessant udvalg af øl til markedet.

I 1965, i det dengang delte Øst- og Vesteuropa, opnåede virksomheden forhandlingen af det verdenskendte ølmærke Pilsner Urquell – den originale pilsner brygget for første gang i oktober 1842 i Pilsen (Plzen, Tjekkiet). I Danmark var ølmarkedet i 60’erne helt anderledes snævert og sparsomt end dagens mangfoldige udbud af ølvarianter, mærker og bryggerier. TheoBrands så det derfor som en visionær mission, at udbrede et bedre og mere interessant udvalg af øl til den danske forbruger. Starten var svær, forbrugeren havde jo allerede både HOF og Tuborg at vælge imellem, plus et par ølvarianter på Fyn og i Jylland. Men langsomt fik TheoBrands fat i en lille forbrugergruppe, som voksede sig større og større, år for år, i higen efter bedre og anderledes øl.

Pilsner Urquell skulle ikke stå alene i vores sortiment og snart fulgte Heineken og Murphys samt en større udvidelse med Chimay Trappistøl, St. Feuillien Juleøl, Erdinger Weissbier og mange andre interessante øl som blev markedsført under konceptet "Øl fra hele verden". Ikke alene var TheoBrands den første rigtige udbyder af importeret øl i Danmark, men også importøren som målrettet og fokuseret opbyggede brands og kendskabet til det gode øl, indtil øvrige importører og siden hen danske mikro bryggerier kom til. TheoBrands har gennem alle årene haft en ærlig og sober tilgang til markedet, leverandører, kunder og konkurrenter – også når fine agenturer som bl.a. Heineken og Erdinger Weissbier måtte overgå til andre aktører.

Med stærkt sortiment og gode kundeforhold, har vi i dag en position som en af landets førende, uafhængige ølimportører. Vores produkter sælges i dag til et stort antal caféer og barer, samt til de fleste detailkæder landet over.

Vi har domicil i Herlev og fra vores hovedlager i Hvidovre, distribueres vores produkter dagligt over hele landet.

Virksomheden blev etableret af Kurt Vendelbo i 1963 med salg af toldfri varer til flyselskaber, færgeruter og skibshandlere i Danmark. Virksomheden var, i en lang årrække, en af de største udbydere til den toldfri branche af importerede tobaksvarer, parfume, chokolade, øl og spiritus, og har gennem årerne markedsført mange kendte og spændende mærker. Med ophøret af det intra EU toldfri salg, blev den toldfri afdeling i 1999 dog betydeligt reduceret og produkt grupper fravalgt.